Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/vollestaete.nl/httpdocs/pagestart.inc.php on line 14 Bureau Vollestaete - Bedrijfsadvies
Print deze pagina

organisatie / mensen

Laatste update: 27-04-2018

Voor de succesvolle ontwikkeling van een bedrijf – groot of klein - is een gezonde en efficiënte organisatie een absolute voorwaarde. Wij adviseren u graag omtrent een flexibele organisatie gericht op de geformuleerde bedrijfsdoelstellingen en rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen. Thema’s die hierbij aan de orde kunnen komen zijn:

 • Functionaliteit van de organisatie
  Is de organisatie zodanig ingevuld dat de verschillende taken optimaal kunnen worden uitgevoerd? Een gezonde organisatiestructuur kenmerkt zich door een duidelijke indeling: te combineren verantwoordelijkheden worden bijeengebracht in bijvoorbeeld een afdeling, een unit of een productieteam. Medewerkers en leiding daarvan zijn zelf verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de taken. 
 • Effectiviteit van de organisatie
  Hoe doelmatig is uw organisatie? Met andere woorden in hoeverre komt uw organisatie tegemoet aan de eisen die de markt aan u stelt? Dit is de belangrijkste norm die aan uw organisatie en aan alle afdelingen in uw organisatie gesteld kan worden. Voor afdelingen die niet direct aan de klant leveren wordt gedefinieerd wie de interne klant is en aan welke eisen men ten opzichte van die klant moet voldoen. Doelstellingen dienen waar mogelijk te worden gekwantificeerd, waardoor de effectiviteit meetbaar wordt. Dit geldt voor de diverse afdelingen, maar evenzeer voor directie en management.
 • Leiderschap
  Iedere afdeling kent een leider (bijvoorbeeld manager, afdelingshoofd, productieleider) die primair verantwoordelijk is voor de ‘output’ van zijn afdeling. Hij/zij is verantwoordelijk voor alle taken, ook de taken die hij aan zijn medewerkers gedelegeerd heeft. ‘Ondernemerschap” staat hierbij centraal: hij/zij geeft richting om de taken optimaal uit te voeren en creëert de randvoorwaarden om tot een goede prestatie te komen. 
 • Overleg
  Overleg om het overleggen kent geen enkel doel, al zijn er vele voorbeelden van. De ervaring leert dat als effectiviteit als uitgangspunt en norm wordt gehanteerd overleg al snel in het teken daarvan komt te staan. Verantwoordelijke leidinggevenden zullen nutteloos overleg willen mijden maar aan de andere kant gewenst overleg nastreven. Ook krijgt direct overleg dan de voorkeur boven een formele overlegstructuur.


De mens in de organisatie

De effectiviteit van uw medewerkers is in hoge mate bepalend voor het succes van uw bedrijf. Worden kennis en vaardigheden op klantgerichte, efficiënte wijze benut?
Bureau Vollestaete wil u graag adviseren hoe u optimaal rendement kunt halen uit uw 'Human Capital' en de efectiviteit van uw medewerkers kunt vergroten. Wij maken daarbij gebruik van de Management Drives©  methode en gerichte trainingsconcepten.

meer ...Terug naar advies

Copyright © Vollestaete BV